Μετάβαση στο περιεχόμενο

SHOE AND LEATHER

EAN: 4026700398250Στοιχείο αρ.: 63223
Γρήγορη κόλλα επιδιόρθωσης υποδημάτων για την κόλληση δέρματος και καουτσούκ, επίσης σε συνδυασμό με μέταλλο, υφάσματα και συνθετικά υλικά. Η κόλληση παραμένει εύπλαστη και εξισορροπεί την τάση των υλικών. Υψηλή ανθεκτικότητα στο νερό και τη θερμοκρασία.
  • Ελαστική ειδική κόλλα ταχείας δράσης.
  • Για κόλληση δέρματος, πετσιού και καουτσούκ, επίσης σε συνδυασμό με άλλα υλικά.
  • Η κόλληση παραμένει ελαστική: εξισορροπεί την τάση των υλικών.

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ

  • Ελαστική ειδική κόλλα ταχείας δράσης.
  • Για κόλληση δέρματος, πετσιού και καουτσούκ, επίσης σε συνδυασμό με άλλα υλικά.
  • Η κόλληση παραμένει ελαστική: εξισορροπεί την τάση των υλικών.

ΕΦΑΡΜΟΓΗ

Ιδανικο Για:

Κολλάει δέρμα, καουτσούκ, εύκαμπτο αφρό, υφάσματα, τσόχα, φελλό. Ιδανική για επιδιόρθωση φθαρμένων σολών, τακουνιών και οπών στα πλαϊνά και τα επάνω μέρη σε όλα σχεδόν τα είδη των παπουτσιών και των μποτών - επίσης και για ζώνες.

Δεν είναι κατάλληλο για:

Ακατάλληλο για Χρήση με Styrofoam®, μαλακό PVC, πολυαιθυλένιο και πολυπροπυλένιο.

ΧΡΗΣΗ

ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ

Συνθήκες εργασίας

Μεταξύ +15°C και +30°C

Απαιτήσεις επιφάνειας

Η επιφάνεια πρέπει να είναι στεγνή, καθαρή και απαλλαγμένη από σκόνη και γράσσο.

ΚΑΤΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ

Οδηγίες χρήσης

Μέθοδος εφαρμογής: α) Η μέθοδος επαφής: Εφαρμόστε στο παπούτσι UHU shoe & leather ομοιόμορφα και στα δύο τμήματα που πρέπει να κολληθούν μαζί χρησιμοποιώντας μια οδοντωτή σπάτουλα ή μια βούρτσα με μικρές τρίχες. Εφαρμόστε αρκετές φορές σε πολύ απορροφητικά υλικά (δέρμα, ύφασμα, τσόχα κ.λπ.) μέχρι να παραμείνει ένα εύκολα ορατό φιλμ συγκολλητικής ουσίας. Κρατήστε τα μέρη χωριστά μέχρι το στρώμα της κόλλας να στεγνώσει στην αφή (αυτό διαρκεί 10-15 λεπτά, ανάλογα με τη θερμοκρασία). Στη συνέχεια ενώστε τα μέρη μαζί στην ακριβή θέση τους και πιέστε τα πολύ σταθερά για μικρό χρονικό διάστημα. Μετά δεν μπορεί να γίνει καμία προσαρμογή. Η σταθερότητα της κόλλησης εξαρτάται από την ποσότητα πίεσης που εφαρμόζεται και όχι από το χρόνο εφαρμογής της πίεσης - επαρκούν μερικά δευτερόλεπτα. Εάν τα μέρη έχουν κολληθεί σωστά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αμέσως. β) Η μέθοδος επανενεργοποίησης της θερμότητας: Αυτή η μέθοδος συνιστάται όταν και τα δύο τμήματα που πρόκειται να κολληθούν απαιτούν πολύ υψηλό βαθμό αρχικής πρόσφυσης. Η χρήση αυτής της μεθόδου καθιστά επίσης την κόλληση πιο ανθεκτική στη θερμότητα. Εφαρμόστε κόλλα και στα δύο μέρη, όπως και για τη μέθοδο επαφής (βλ. παραπάνω). Αφήστε μέχρι να στεγνώσει τελείως. Σε οποιαδήποτε στιγμή στη συνέχεια, τα μέρη τοποθετούνται μαζί στην ακριβή θέση τους και συνδέονται με την εφαρμογή θερμότητας στην περιοχή από + 120 ° C έως + 150 ° C (χρησιμοποιώντας θερμαντική πρέσα, υπέρυθρο λαμπτήρα ή ανεμιστήρα θερμού αέρα, για μικρά μέρη μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα σίδερο οικιακής χρήσης). Κατά τη χρήση αυτής της μεθόδου, πρέπει να ληφθεί μέριμνα ώστε η ζητούμενη θερμοκρασία να προχωρήσει μέχρι την συγκόλληση. Όταν χρησιμοποιείται αυτή η μέθοδος, δεν είναι δυνατή η προσαρμογή. Εάν τα μέρη της σύνδεσης είναι υπό τάση (καμπύλες, επικαλύψεις κλπ.), τα μέρη θα πρέπει να διατηρούντε στη θέση τους μέχρι να κρυώσουν και να φτάσουν σε θερμοκρασία δωματίου. γ) Μέθοδος επανενεργοποίησης διαλύτη:Αυτή η μέθοδος συνιστάται εάν προτιμάτε να παρατείνετε το χρόνο εργασίας πέρα ​​από περίπου 30 λεπτά, για παράδειγμα να προετοιμάσετε τα μέρη ή να τα αποθηκεύσετε προσωρινά και να αναλάβετε ξανά τη συναρμολόγηση σε μεταγενέστερη χρονική περίοδο. Η κόλλα εφαρμόζεται σε αμφότερες τις πλευρές του συγκροτήματος, όπως για τη μέθοδο επαφής (βλέπε παραπάνω). Αφήστε μέχρι να στεγνώσει τελείως. Η κόλληση μπορεί να πραγματοποιηθεί οποτεδήποτε στη συνέχεια. μία από τις επιφάνειες σκουπίζεται με ένα πανί χωρίς χνούδι που βυθίζεται σε διαλύτη και τα μέρη πιέζονται αμέσως πολύ καλά. Οι κατάλληλοι διαλύτες για την επανενεργοποίηση περιλαμβάνουν μεθυλαιθυλοκετόνη (ΜΕΚ), οξικό βουτυλεστέρα ή νιτροδιαλύτες.

Συμβουλή

Αραίωση: Αν είναι απαραίτητο, η κόλλα UHU shoe & leather μπορεί να αραιωθεί. Κατάλληλα προϊόντα για αυτό είναι τα νιτρώδη αραιωτικά και το οξικό βουτύλιο. Δεν πρέπει να προστίθεται ποσότητα μεγαλύτερη από 10%, διαφορετικά αλλοιώνονται οι κολλητικές ιδιότητες του προϊόντος.

Σημεία προσοχής

Η κόλλα UHU shoe & leather περιέχει πτητικούς, πολύ εύφλεκτους διαλύτες. Για το λόγο αυτό, είναι απαραίτητη η λήψη προφυλάξεων κατά τη χρήση και αποθήκευση. Διασφαλίστε το σωστό εξαερισμό, όταν χρησιμοποιείται σε μεγάλη επιφάνεια.

ΜΕΤΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ

Λεκέδες/υπολείμματα

Τυχόν υπολείμματα κόλλας μπορούν να απομακρυνθούν καθώς και να καθαριστεί ο εξοπλισμός με τη χρήση μεθυλοαιθυλοκετόνης (ΜΕΚ), οξικού αιθυλεστέρα ή διαλυτικών νίτρου.

Συνθήκες αποθήκευσης

Το προιόν αναποθηκεύετε με καλά κλειστή τη συσκευασία σε στεγνό, δροσερό μέρος, όπου δεν υπάρχει πιθανότητα σχηματισμού πάγου.

Τεκμηρίωση

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ