ΚΟΤΟΥΛΕΣ

ΥΦΑΣΜΑΤΑ, ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ/ ΓΕΝΙΚΗ ΓΝΩΣΗ

Από 3 ετών - Χρόνος εργασίας: Περίπου 4 μαθήματα

ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

Η συλλογή πραγμάτων είναι μια συνηθισμένη δραστηριότητα για τα παιδιά. Σχετίζεται με την χαρά της ανακάλυψης και οξύνει την αντίληψή τους για το συγκεκριμένο αντικείμενο. Η συλλογή θησαυρών με μια όμορφη παρουσίαση, σε μια προσεχτική σειρά, τραβάει το ενδιαφέρον του θεατή και εντείνει την περηφάνια του συλλέκτη.

Πέρα από τις τυχαίες ανακαλύψεις στη φύση και στη στοχευμένη αγορά συλλεκτικών αντικειμένων, η συλλογή εξαιρετικών εκπαιδευτικών αποτελεσμάτων εξελίσσεται σε διάφορες συνθήκες διδασκαλίας. Συλλογές που αξίζει να αναδειχτούν σε ένα όμορφο άλμπουμ.

Προτείνουμε λοιπόν τα ακόλουθα για τη δημιουργία μικρών βιβλίων. Τα άλμπουμ αυτά θα έχουν στο εσωτερικό τους θήκες ειδικές για να τοποθετήσετε κείμενα, εικόνες, σχέδια, δείγματα χρωμάτων και υλικών και άλλα επίπεδα αντικείμενα.

Για την ικανοποίηση των διαφορετικών επιθυμιών και του προσωπικού γούστου του συλλέκτη, τα βιβλία μπορεί να διαφέρουν σε σχήμα, σε υλικά κατασκευής, στο είδος δεσίματος και κλεισίματος.

Μεταφορά στην αρχή

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ

 • Αναγνώριση και παρουσίαση των χαρακτηριστικών μιας κότας. 
 • Διεύρυνση της γνώσης πάνω στα διαφορετικά είδη κότας 
 • Εκτίμηση των ζώων 
 • Εκπαίδευση για την ευθύνη του ανθρώπου σχετικά με τη ζωή και την φροντίδα των ζώων φάρμας 
 • Κόψιμο και κόλλημα τσόχας 
 • Συνδυασμός ξεχωριστών μερών σε ένα σύνολο 
 • Χρήση λοξής βελονιάς για ράψιμο και διακόσμηση

Μεταφορά στην αρχή

ΥΛΙΚΑ

Γενικά

Μεγάλο κοτόπουλο

 • Τσόχα σε κίτρινο, λευκό ή πορτοκαλί, 0,9 χιλιοστά, 20 x 40 εκατοστά
 • Τσόχα σε λευκό, μαύρο, πορτοκαλί, κόκκινο 0,9 χιλιοστά 
 • Γέμισμα 
 • Κλωστή για ράψιμο στο κατάλληλο χρώμα, βελόνα
 • Κέρματα για τη δημιουργία ματιών

Θήκη αυγού

 • Κίτρινη τσόχα, 0,9 χιλιοστά, 10 x 20 εκατοστά
 • Περισσευμούμενη τσόχα, σε κόκκινο ή πορτοκαλί χρώμα, 0,9 χιλιοστών 
 • Αλλήθωρα μάτια, στρογγυλά ή οβάλ, διάμετρου 8 χιλιοστών

Φωλιά κότας

 • Μικρό κιβώτιο φρούτων από ξύλο ή χαρτόνι, περίπου 29 x 19 x 7 εκατοστά 
 • Ακρυλική μπογιά σε πράσινο και κίτρινο 
 • Πινέλο 
 • Περισσευούμενο χαρτί σε κίτρινο, πορτοκαλί και πράσινο χρώμα διαφορετικών αποχρώσεων

Μεταφορά στην αρχή

ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

Θήκη αυγού

ΒΗΜΑ 1

Κόψτε μια λωρίδα 10 x 20 εκατοστών για το σώμα, ένα κομμάτι φελλού 10 x 7 εκατοστών για το ράμφος, το πηγούνι και το λειρί.

ΒΗΜΑ 2

Διπλώστε τη λωρίδα σώματος στη μέση σχηματίζοντας ένα τετράγωνο και κολλήστε τις δύο άκρες με UHU All Purpose Adhesive Extra.

ΒΗΜΑ 3

Στερεώστε την πλευρά που κολλήσατε με μανταλάκια.

ΒΗΜΑ 4

Κολλήστε την ανοιχτή γωνία (μόνο τη γωνία!) με μια σταγόνα κόλλας και στερεώστε την με ένα ακόμα μανταλάκι. Αφήστε το να στεγνώσει.

ΒΗΜΑ 5

Τεντώστε το πάνω άνοιγμα σταυρωτά από τις άλλες πλευρές, κολλήστε τις άκρες μαζί και στερεώστε τις με μανταλάκια. Πορτοκαλί πλευρά: Κόλλα στο εσωτερικό.

ΒΗΜΑ 6

Σχηματίστηκε μια μικρή πυραμίδα με ένα άνοιγμα για το αυγό (στο κάτω μέρος της κοτούλας = Α). Η πυραμίδα έχει μια κολλημένη πλευρά κάθετη στο μπροστά μέρος (Β) και προς τα κάτω σταυρωτά προς την αντίθετη πλευρά (C).

ΒΗΜΑ 7

Διπλώστε την κόκκινη τσόχα στη μέση, με μια κιμωλία σχεδιάστε το λειρί, το πτερύγιο του πηγουνιού και το ράμφος και κρατήστε την τσόχα διπλωμένη ενώ κόβετε. Κόψτε φτερά για την ουρά από τα εναπομείναντα υλικά.

ΒΗΜΑ 8

Τα διπλά κόκκινα μέρη πρέπει να κολληθούν μαζί ευθυγραμμισμένα, καλύπτοντας τις κομμένες άκρες του σώματος. Τοποθετήστε τα μάτια και στις δύο πλευρές. Τοποθετήστε τα φτερά της ουράς στο πίσω μέρος. Αξιοποιήστε το όπως επιθυμείτε.

Μεγάλο κοτόπουλο

Το μεγάλο κοτόπουλο κατασκευάζεται με την ίδια λογική.

ΒΗΜΑ 1

Για το σώμα, διπλώστε μια λωρίδα τσόχας, 40 x 20 εκατοστά, σχηματίζοντας ένα τετράγωνο. Κολλήστε την αριστερή και δεξιά άκρη με UHU All Purpose Adhesive Extra Πορτοκαλί πλευρά: Κόλλα στο εσωτερικό.

 

ΒΗΜΑ 2

Γεμίστε το με γέμισμα. Τεντώστε την τελευταία ανοιχτή πλευρά επάνω και κολλήστε τις άκρες μαζί. Στερεώστε την κολλημένη πλευρά με ένα μανταλάκι μέχρι να στεγνώσει η κόλλα.

ΒΗΜΑ 3

Διακοσμήστε τις κολλημένες άκρες με λοξές βελονιές.

ΒΗΜΑ 4

Κόψτε μάτια, ράμφος, λειρί, πτερύγιο πηγουνιού και φτερά ουράς από την τσόχα και κολλήστε τα.

Φωλιά κότας

ΒΗΜΑ 1

Για τη φωλιά της κότας, βάψτε ένα μικρό καφάσι φρούτων σε κίτρινο ή πράσινο χρώμα και κολλήστε χρωματιστές λωρίδες χαρτιού με UHU All Purpose Adhesive Extra, ως σανό ή γρασίδι.

Sybille Rogaczewski-Nogai

Μεταφορά στην αρχή

©2017 UHU GmbH & Co. KG, Bühl (Baden) και Elke Fox. Φωτογραφίες από Fotolia.com δείτε τη σημείωση στο άκρο της φωτογραφίας: Σελίδα 1: marina kuchenbecker, Σελίδα 2: Szasz-Fabian Jozsef, Markus Mainka, Σελίδα 3: Dreadlock. Φωτογραφίες εργασιών: Sybille Rogaczewski-Nogai. Λοιπές φωτογραφίες, εικονογραφήσεις και άρθρα: Elke Fox.